Lagan po teksturi, osvježavajući po ukusu i idealan za tople dane ovaj kolač se često nalazi na stolovima kada je potrebno nešto brzo i efektno.
U klasičnoj verziji podrazumijeva biskvit i pečenje, ali ova verzija je još jednostavnija – ne mora se peći i gotov je za tačno 11 minuta.
Podloga
200 g malih keksa 100 ml mlijeka za umakanje keksa
Krema
600 ml mlijeka 2 pudinga od vanile 100 g šećera 2 vanilin šećera 100 g putera
Dodatno
250 ml slatke pavlake 250 g svježih jagoda
Način pripreme
1. Skuhajte krem
Odvojite oko 100 ml mlijeka, pomiješajte puding i šećere, a ostatak mlijeka stavite da proključa.
Kada mlijeko proključa – skuhajte puding u njemu. Ohladite i u ohlađeni puding umiješajte puter.
2. Sklopite tortu
Umočite svaki keks u mlijeko i poređajte u kalup dimenzija 20×30 centimetara.
Podijelite krem na dva dijela i prvi dio premažite preko keksa.
Isecite jagode i poređajte preko prvog sloja krema. Premažite drugi sloj krema.
3. Završite slojem šlaga
Napravite šlag i premažite ga po cijeloj torti.
Dobro ohladiti.
Sjeći na kocke i poslužiti.