Region

Lista "Srbija protiv nasilja": Veliki broj birača iz Republike Srpske nelegalno glasao u Beogradu

Peđa Mitrović iz liste "Srbija protiv nasilja" izjavio je da je ova koalicija osvojila 26,9 procenata na osnovu prebrojanih deset posto ukupnih glasova u Srbiji.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

“Na osnovu prebrojanih deset posto ukupnih glasova u Srbiji, rezultati izbora su sledeći: Srpska napredna stranka (SNS) 46,1 procenata, koalicija ‘Srbija protiv nasilja’ 26,9 procenata, Socijalistička partija Srbije (SPS) 6,3, koalicija NADA 5,5 procenata, i lista dr. Nestorovića pet procenata“, kazao je Mitrović u obraćanju novinarima u izbornom štabu liste “Srbija protiv nasilja” u Beogradu.

Istakao je da su sve ostale stranke ispod cenzusa.

“Što se tiče Beograda, Beograd se još uvijek ne broji. Upravo su zatvorena posledna biračka mjesta. Tek sada počinjemo sa brojanjem. Ono što definitivno ostaje je naša projekcija. Imamo svaku osnovu za dobar rezultat, odnosno pobjedu u Beogradu, zato što na svim biračkim mjestima na kojima smo na prošli izborima ostvarili pobjedu bilježimo rast izlaznosti“, kazao je Mitrović.

Ponovo se dotakao pitanja organiziranog razvoženja glasača iz bh. entiteta Republike Srpske kako bi glasali u Beogradu.

“Ono što je jasno jeste da je veliki broj birača iz Republike Srpske koji su nelegalno glasali u glavnom gradu zato što nemaju prijavljen boravak ovde imao određeni efekat na ukupne rezultate“, rekao je Mitrović.

U Srbiji su danas održani vanredni parlamentarni izbori, vanredni izbori za Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodina i vanredni lokalni izbori za glavni grad Beograd i još 65 lokalnih samouprava.

Na parlamentarnim izborima pravo glasa imalo je 6.500.165 građana, na pokrajinskim u Vojvodini 1.669.734, a na beogradskim izborima 1.613.190.