BiH

Lendo: Građani USK-a prepušteni sami sebi, pozivam Vladu FBiH da hitno reagira

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo, povodom poplava u Unsko-sanskom kantonu, saopćio je da su građani USK-a prepušteni sami sebi, te je pozvao Vladu FBiH da hitno reagira.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Izostanak bilo kakve konkretne reakcije Vlade FBiH na poplave koje već četvrti dan traju u Unsko-sanskom kantonu je neprihvatljiv i demonstrira potpuni nedostatak brige za ugrožene živote, zdravlje i imovinu građana”, istakao je Lendo.

Naglasio je da su “vlasti Unsko-sanskog kantona i građani prepušteni su sami sebi u borbi protiv poplava i od poruke premijera FBiH na društvenim mrežama da prati situaciju i stoji na raspolaganju nemaju baš mnogo koristi”.

Lendo je pozvao Vladu FBiH, Federalnu upravu Civilne zaštite i ostale nadležne institucije da hitno reagiraju i usmjere sve raspoložive ljudske i materijalno-tehničke resurse na sprečavanje daljeg širenja poplava, te saniranje nastalih posljedica.

“Rješavanje kadrovskih pitanja i politički sastanci ne smiju biti prioritet u odnosu na potrebe građana, naročito u ovakvim okolnostima kakve su trenutno u Unsko-sanskom kantonu”, poručio je potpredsjednik FBiH Refik Lendo, saopćeno je iz njegovog kabineta.