BiH

Krišto: Granična policija BiH izrasla u respektabilnu policijsku agenciju

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je da je Granična policija BiH, uz sve izazove s kojima se susreće, izrasla u respektabilnu policijsku agenciju.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Istaknula je da je, uz redovite aktivnosti nadzora granice, Granična policija BiH prva barijera kada je u pitanju sprečavanje ilegalnih ulazaka i borbe protiv krijumčarenja ljudi, a što je posebice izraženo posljednjih godina od kada se Bosna i Hercegovina našla na ruti velikih migracijskih tokova, prenosi Anadolija.

Krišto se obratila danas u Sarajevu u povodu 23. godišnjice i Dana Granične policije BiH. Direktoru Mirku Kuprešakoviću i svim pripadnicima Granične policije BiH čestitala je obljetnicu i poželjela uspjeh u daljnjem radu.

“Upravo ova činjenica nam govori da je policijski posao iznimno zahtjevan i odgovoran, da iziskuje visoku razinu znanja, snalaženja i reagiranja u raznim situacijama, pa često i u onima kada o brzini odlučivanja ovisi nečiji život. Stoga, da bismo na najbolji mogući način mogli odgovoriti potrebama službe, nedvojbeno je da s pozicije koju obnašamo moramo i dalje raditi na poboljšanju uvjeta rada i djelovanja pripadnika Granične policije BiH“, rekla je Krišto.

Pročitajte još

Istaknula je i da se kroz kontinuiranu i otvorenu saradnju Vijeća ministara BiH, nadležnog ministarstva i Granične policije BiH može učiniti puno toga kada je u pitanju poboljšanje učinkovitosti rada, ali i operativnih kapaciteta ove policijske agencije kako bi se još uspješnije mogla nositi sa svim izazovima i biti pouzdan partner policija u regiji, ali i Evropskoj uniji.

Prihvati notifikacije