Politika

Krišto: BiH ćemo učiniti ljepšom i ugodnijom za svakog čovjeka koji u njoj živi

U Franjevačkom studentskom centru u Sarajevu sinoć je održan predizborni skup Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH, na kojem su predstavljeni program i kandidati za predstojeće Opće izbore.

FOTO: HDZ BIH
FOTO: HDZ BIH

Skupu su prisustvovali najviši funkcioneri svih nivoa vlasti na čelu s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem te Borjanom Krišto, zajedničkom kandidatkinjom HNS-a BiH za člana Predsjedništva BiH, koja se obratila prisutnim.

– Prvi put imamo zajedničkog kandidata svih hrvatskih stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor, za hrvatskog člana Predsjedništva BiH – kazala je Krišto, naglašavajući uvažavanje legitimne političke volje, kojeg smatra ključem stabilnih odnosa u jednoj multinacionalnoj državi koju čine tri jednakopravna konstitutivna naroda, navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

– Hrvatski narod ima ustavno pravo odlučivanja ko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite naša konstitutivna prava, kako u Predsjedništvu BiH, tako i u Domovima naroda. Duboko vjerujem u našu pobjedu i snagu našeg zajedništva, ovo su izbori kojima određujemo budućnost za sve generacije. Naš program obuhvata i vanjskopolitičke ciljeve, a glavni cilj su EU i NATO integracije. To je put koji dužnosnici HNS-a BiH i HDZ-a BiH predvode i zagovornici su toga puta – istaknula je Krišto.

Smatra da taj cilj garantuje sigurnost, ali i ukupni napredak Bosne i Hercegovine.

– Vjerujem u naše zajedništvo, vjerujem u snagu hrvatskog naroda i uvjerena sam kako ćemo na predstojećim izborima pokazati svoju odgovornost za budućnost Bosne i Hercegovine i svih naroda. Učiniti je ljepšom i ugodnijom za svakog čovjeka koji živi na prostoru Bosne i Hercegovine, stoga, “Zajedništvom do pobjede” – zaključila je Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Prihvati notifikacije