Jet set

Kraljica bakšiša poručila Selmi Bajrami: "Duguješ nam izvinjenje!"

Matea Stanković, koju u posljednje vrijeme zovu novom "kraljicom bakšiša", oštro je osudila postupak Selme Bajrami.

Selma Bajrami
FOTO: INSTAGRAM / SCREENSHOT / SELMA BAJRAMI

Selma je nedavno pokazala dvoglavog orla na nastupu i time isprovocirala mnoge, koji traže da se pjevačici zabrani ulazak u državu.

– To je čista provokacija koja je vrlo svjesno urađena. Ne mogu da vjerujem da je to uradila, s obzirom da je u Srbiji izgradila muzičku karijeru i da je narod u Srbiji izuzetno cijenio i volio. Osuđujem to vrlo oštro – rekla je Matea.

Matea Stanković
FOTO: TV GRAND/YOUTUBE/SCREENSHOT

“Kraljica bakšiša” je dalje dodala:

– Smatram da Selma treba da se izvini srpskom narodu. Njeno ponašanje je nedopustivo za jednog umjetnika, pjevača, kako god okarakterisali njeno zvanje.

Matea je istakla da je i sama iz mješovitog braka, te da sebi nikad ne bi dopustila da na bilo koji način isprovocira ljude, piše Blic.

– S obzirom na to da sam rasla u mješovitoj zajednici, ne podržavam pokazivanje bilo kakvog nacionalnog obilježja koji može da se tumači kao politička provokacija. Smatram da mi pjevači ne treba da ulazimo u političke tokove, niti da na nastupimo na bilo koji način huškamo narod, da li namjerno ili slučajno. Muzika treba da spaja, a ne da razdvaja – istakla je Matea, dok je na pitanje da li pjevač zbog bakšiša nepromišljeno napravi poteze koje bi mogli da isprovociraju publiku, rekla:

– Ne vjerujem, nema tih para koje bi mogle da natjeraju pjevača da huška i da provocira bilo koji narod.

Prihvati notifikacije