BiH

Kovačević: "Ne mogu više da ostanem ovdje, naša zemlja se raspada. Danas odlazim..."

Dosadašnji predsjednik Foruma mladih Naše stranke Tibor Kovačević objavio je danas, 1. marta kako odlazi iz Bosne i Hercegovine.

FOTO: FACEBOOK / TIBOR KOVACEVIC
FOTO: FACEBOOK / TIBOR KOVACEVIC

Ovim činom pridružio se hiljadama mladih koji napuštaju našu zemlju.

Pročitajte još

Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Danas je dan kada se opraštam od vas, od svoje zemlje, od svog života. Danas je dan kada napuštam Bosnu i Hercegovinu, zemlju koju sam voljeo svim srcem, zemlju koja me je rodila, odgojila, naučila. Danas je dan kada odlazim u Austriju, zemlju koju ne poznajem, zemlju koja mi je strana, zemlju koja mi je jedina nada.Simbolično na Dan nezavisnosti iste!

Ne mogu više da ostanem ovdje, da gledam kako se naša zemlja raspada, kako se naš narod pati, kako se naša budućnost gasi i kako i sam propadam. Ne mogu više da slušam kako nam obećavaju bolje sutra, kako nam govore da imamo perspektivu, kako nam nude lažnu nadu. Ne mogu više da čekam da se nešto promijeni, da se nešto popravi, da se nešto dogodi.

Ja sam mlada osoba koja ima pravo na život, na sreću, na ljubav. Ja sam mlada osoba koja ima želje, planove, snove. Ja sam mlada osoba koja ima talente, sposobnosti, vještine. Ja sam mlada osoba koja želi da živi, a ne da preživljava.

Zato sam odlučio da odem, da potražim svoju sreću negdje drugdje, gdje ću biti cijenjen, poštovan, priznat i podržan. Gdje ću imati priliku da ostvarim svoje ciljeve i da živim punim plućima. Gdje ću se osjećati sigurno, slobodno i zadovoljno.

Ali, to ne znači da zaboravljam svoju domovinu, niti da je mrzim. Naprotiv, volim je i poštujem, i uvijek ću joj biti zahvalan na svemu što mi je dala. Na mojoj porodici, koja me je voljela i podržavala bezuslovno. Na mojim prijateljima, koji su mi bili oslonac i utjeha u teškim trenucima. Na mojim uspomenama, koje su mi ispunjavale srce radošću i toplinom. Na mojim korijenima, koji su mi davali snagu i identitet.

Ovo je najteža odluka koju sam ikada donio, i najtužniji dan u mom životu. Odlazim sa suzama u očima i bolom u duši, jer znam da ostavljam dio sebe. Ali, odlazim i sa nadom u srcu i osmijehom na licu, jer znam da idem prema novom životu.

Ovo je moj simbolični odlazak, moj način da kažem zbogom. Hvala vam na vašoj podršci, na vašem prijateljstvu, na vašoj ljubavi. Sretan vam svima Dan nezavisnosti. Čuvajte se i budite mi dobro. Vidimo se uskoro”, napisao je Kovačević.

Prihvati notifikacije