Region

Konaković se sastao sa ministricom za evropske integracije Srbije Tanjom Miščević

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se godine na marginama Minhenske konferencije o sigurnosti sa ministricom za europske integracije Republike Srbije Tanjom Miščević.

FOTO: MVP BIH
FOTO: MVP BIH

Na sastanku se razgovaralo o europskim integracijama, regionalnoj suradnji i stabilnosti te zajedničkim izazovima.

Ministar Konaković tom prigodom je istakao da je punopravno članstvo u Europskoj uniji jedan je od glavnih vanjskopolitičkih ciljeva Bosne i Hercegovine te je stoga od iznimnog značaja da Bosna i Hercegovina dobije u martu odluku o početku pregovora o pristupanju EU. Naglasio je da je naša zemlja u proteklom razdoblju uložila napore u ispunjavanju obveza, te smo blisko surađivali sa zemljama članicama EU kako bismo osigurali njihovu potporu otvaranju pregovora o pristupanju. Upoznao je potom sugovornicu s provedenim reformskim procesima i dosadašnjim aktivnostima Vijeća ministara BiH.

Sagovornici su pozdravili Plan rasta za Zapadni Balkan, koji je usvojila Europska komisija. Tokom susreta ukazano je na važnost regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa unutar procesa proširenja i stabilizacije te pristupanja EU.

Ministrica Miščević je istaknula vrlo značajnim suradnju BiH i Srbije na putu ka EU te unapređenje regionalnih odnosa.