Politika

Konaković podsjetio kako Sarajlić završava delegate za izbore: Odbrana u predmetu “Asim” ne poriče i ne negira djelo

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde objavio je podsjetnik kako to Asim Sarajlić završava delegate za izbore.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Odbrana u predmetu “Asim” ne poriče i ne negira djelo. Osporava samo način na koji se došlo do dokaza. Namještaju, otimaju, trguju radnim mjestima, i ne poriču. Samo se bune što ih neko snima”, napisao je Konaković.

U Općinskom sudu u Sarajevu pred sutkinjom Amelom Skrobo-Kadrić u nastavku dokaznog postupka koji se zbog krivičnog djela davanje dara i drugih oblika koristi vodi protiv Asima Sarajlića, visoko pozicioniranog i utjecajnog člana SDA, te Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića, tužiteljica Lejla Kurtanović uložila je set materijalnih dokaza.

Radi se o izvještajima koji su sačinili kriminalistički inspektori MUP-a Kantona Sarajevo, među kojima je bila i naredba o oduzimanju USB sticka i mobitela Huawei koje je koristio Velid Tvrtković.

Sutkinja je potom prekinula tužiteljicino izlaganje upozorivši Sarajlića da na ročištu ne koristi mobitel i da ne čita poruke jer je to jako nekulturno.

Inače, na prošlom ročištu je svjedočio Tvrtković te je pojasnio kako si optuženi vršili pritisak na njega da bi na unutarstranačkim izborima glasao za Fikreta Prevljaka.

Nermin Mulalić, advokat optuženog Sarajlića, uložio je prigovore zakonitosti i relevantnosti tužiteljicinih dokaza.

Prihvati notifikacije