Politika

Konaković: Ova i prethodna vlast se ne mogu porediti, plaćenicima ostaje samo da izmišljaju skandale

U Sarajevo je sinoć stigao prvi novi Stadlerov tramvaj, a to je bio povodo da se lider NiP-a i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković oglasi na Facebooku.

Elmedin Konaković
FOTO: FENA

On je izdvojio, prema njegovom mišljenju, dobre poslove koje je uradila Trojka, rekao da su znali pogriješiti, a na kraju je i prozvao opoziciju na čelu sa SDA.

Njegov post prenosimo u cjelosti.

“U Sarajevo je nakon 40 godina stigao novi tramvaj.

Ubrzo stižu i ostali.

U novim se trolejbusima već vozimo, a krenuli su procesi izgradnje tramvajske pruge do Hrasnice, a trolejbuske do Vogošće.

U Hrasnici počinje izgradnja nove dvorane, a u Kampusu UNSA počela izgradnja Univerzitetske biblioteke nakon više godina blokada.

Porodilje uredno dobiju porodiljsku naknadu, djeca u osnovnim školama u Sarajevu imaju besplatne knjige, vrtići subvencije za svu djecu, policija će ubrzo imati body kamere u službi, ukida se lista čekanja za stanove porodica šehida, palih boraca i RVI, učitelji/ce, nastavnici/ce, policija, državni službenici i ostali uposlenici u javnom sektoru opet povećane plate, socijalna davanja su uvećana, borački dodatak se isplaćuje, na redukcije vode smo zaboravili jer ih dugo nema, napadi pasa lutalica koji su bili veliki problem Sarajeva svedeni su na sporadične, isporuka gasa i grijanje uredno i još mnogo, mnogo dobrih stvari za samo jedan mandat “Trojke” koju u Kantonu Sarajevo predvodi Narod i Pravda.

Vlada Federacije na čelu sa Nermin Nikšić usvojila je set energetskih zakona, ”zaključala” cijene za 40 proizvoda, osnovnih namirnica, usvojila važne zakone iz oblasti socijale, kontroliše cijenu struje iako su lopovi kao tornado prošli kroz Elektroprivredu i ugrozili poslovanje, priprema set fiskalnih zakona, online fiskalizaciju, popravlja uslove u rudnicima i ide sa korektnijom cijenom uglja za rudnike iz koncerna i još mnogo toga.

Sve ovo za samo 7,5 mjeseci od imenovanja i najdestruktivniju opoziciciju na svijetu koja radi sve da procese blokira.

Na državnom nivou napravljeni su pomaci kakve ranije nismo vidjali, najbrže ikad formirano Vijeće ministara, najveći budžet u istoriji BiH, Europol, Program reformi, 5 zakona iz 14 prioroteta, pokrenuli Frontex prije dva dana i sve to za rezultat imalo je odluku o uslovnom otvaranju pregovora sa EU i najbolji izvještaj o napretku od EK u istoriji BiH, ukidaju se vize građanima BiH, mi ukidamo vize turistima koji dolaze u BiH i zbog toga smo imali najbolju turističku sezonu ikad, srušeni su svi rekordi i još mnogo toga.

Vijeće ministara imenovano je prije 10,5 mjeseci, politički ambijent težak, al’ procesi se ipak pomjeraju.

Znamo da naravno u ovom poslu pravimo i greške, da neki procesi ne idu željenom brzinom, al’ se trudimo da greške ispravimo i da procese ubrzamo.

Opoziciji i njenim plaćenicima ostaje samo da izmišljanjem skandala skreću pažnju sa svega gore nabrojanog, a nama ostaje da i dalje istinama razbijamo njihove laži.

Ne kažem da smo savršeni, daleko od toga, znam da može još bolje, al’ ova i prethodna vlast ne mogu se porediti.

O kriminalu koji otkrivamo u ovom postu nisam posao, ima vremena da sve iz Autocesta, Elektroprivrede, BH Telecoma i drugih donedavno stranačkih kompanija iznesemo u javnost.