BiH

Konaković obećao: Podrška organizaciji obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković susreo se danas s predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "sigurne zone UN-a" Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine.

FOTO: MVPBIH
FOTO: MVPBIH

Susretu su prisustvovali predsjednik Organizacionog odbora i zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić, generalni sekretar Organizacionog odbora i djelatnik Ministarstva vanjskih poslova BiH Mirsad Bešić i tehnički sekretar Organizacionog odbora Nermin Alivuković.

Hamdija Fejzić zahvalio je ministru Konakoviću na izdvojenom vremenu i zamolio podršku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, kako je to i ranije činjeno, naglasivši važnost uloge Ministarstva i kad su u pitanju organizacija i podrška potrebna za dolazak i boravak stranih gostiju i delegacija.

Nermin Alivuković informisao je Konakovića o organizaciji i djelovanju Udruženja Moja adresa Srebrenica, te su pozvali Konakovića da ove godine prisustvuje završnom sastanku Organizacionog odbora koji se tradicionalno organizuje nekoliko dana pred samo obilježavanje.

Ovom prilikom Konaković je obećao punu podršku organizaciji obilježavanja 11. jula 1995. godine u skladu sa kapacitetima kojima raspolaže, kao i da će na sjednici Vijeća ministara BiH pozvati sve članove Vijeća da učine isto, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, prenosi Fena.

Prihvati notifikacije