Politika

Konaković i Frangeš o intenziviranju saradnje BiH i Slovenije

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Vlade Republike Slovenije za zapadni Balkan Anžejom Frangešom, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dvije zemlje, aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, intenziviranju aktivnosti kada je riječ o europskim integracijama te regionalnoj suradnji.

FOTO: MVP BIH
FOTO: MVP BIH

Konaković je izrazio zahvalnost specijalnom izaslaniku Frangešu na kontinuiranoj potpori Slovenije europskom putu Bosne i Hercegovine, kao i pomoći koju je Slovenija ponudila kako bi naša zemlja što brže provela reforme.

Sugovornici su se složili da je, nakon dobijanja kandidatskog statusa, neophodno ubrzati provedbu reformskog procesa na putu ka članstvu Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji, s naglaskom na ispunjavanje 14 ključnih prioriteta utvrđenih u Mišljenju Evropske komisije.

Istaknuli su važnost tog procesa za ekonomski napredak i prosperitet naše zemlje kako bi se građanima u BiH omogućio bolji život.

Sastanku je prisustvovao i veleposlanik Republike Slovenije u BiH Damijan Sedar, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

Prihvati notifikacije