BiH

Konačno petak! Hladan i sunčan dan pred nama, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni danas će po kotlinama biti prisutna dugotrajna magla ili niska oblačnost. Sunčanije u drugoj polovini dana.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Pretežno sunčano vrijeme na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu do 10°C.

U Sarajevu niska oblačnost ili magla prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -4°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

U subotu, 9.12.2023., u Bosni dugotrajna magla i niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano dio prijepodneva, dok se sredinom dana očekuje naoblačenje sa zapada.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu do 9°C.

U nedjelju, 10.12.2023., očekuje se jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti širom zemlje kišu ili susnježicu u nizinama i snijeg u višim područjima. Vjetar slab, prije podne južnog i jugozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu do 9°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometereološkog zavoda.

Prihvati notifikacije