BiH

Kompanija Ytong BH će donirati cjelokupan materijal za izvođenje zidarskih radova na Olimpijskom bazenu u Mostaru

Dok Gradska uprava Grada Mostara zajedno sa izabranim Arhitektonskim biroom odlučuje o idejnom rješenju izgleda budućeg Olimpijskog bazena u Mostaru, Uprava kompanije Ytong BH d.o.o. Tuzla donijela je odluku koja će obradovati građane i građanke Mostara, ali i sportsku zajednicu Bosne i Hercegovine.

FOTO: PROMO
FOTO: PROMO

Kompanija Ytong BH koja je na tržištu BiH, između ostalih, prisutna sa brendovima Ytong, Silka i Multipor koji su sinonim za modernu i efikasnu gradnju, posebno u domeni energetske učinkovitosti objekata, odlučila je donirati cjelokupan građevinski materijal neophodan za izvođenje zidarskih radova objekta Olimpijskog bazena u Mostaru.

Svjesni smo šta za naše sportiste i našu zemlju znači izgradnja ovog objekta koja se očekuje s velikom radošću, a posebice mu se raduje sportska javnost – istaknuo je Jasmin Huremović, direktor prodaje kompanije Ytong BH.

FOTO: PROMO
FOTO: PROMO

S više od 5.300 zaposlenika, Xella Grupacija jedna je od vodećih svjetskih dobavljača ne samo materijala za zidarske i izolacione radove, nego kompletnih rješenja za građevinarstvo, bez obzira na tip i namjenu objekta. U svom poslovanju, fokusirana je ne samo na energetsku učinkovitost, nego generalno na zaštitu životnog okoliša. Sa snažnim brendovima poput Ytong dajemo važan doprinos trajnim, energetski efikasnim i modernim objektima, kakav Olimpijski bazen treba i zaslužuje da bude.

S druge, pak, strane pozitivne karakteristike i prednosti plivanja i sporta općenito vrijednosti su koje moramo posebno njegovati, jer donose višestruku dobrobit kako za pojedinca tako i za društvo u cjelini. Stoga mi je iznimno drago što ćemo biti partner u ovom poduhvatu – zaključio je Huremović.

FOTO: PROMO
FOTO: PROMO

Ytong je savremeni građevinski materijal za zidanje iz grupe porobetona, koji svojom porastom strukturom i savremenom tehnologijom proizvodnje danas predstavlja garanciju kvalitete koji ima vrhunska svojstva toplinske izolacije, omogućuje brzu i efikasnu gradnju, a s obzirom na paropropusnost koja ga odlikuje sprječava pojavu vlage i plijesni te je apsolutno negoriv što daje dodatnu sigurnost našim korisnicima. Dostupan na tržištu od 1923. godine, porobeton ove godine obilježava 100 godina postojanja.

A.E.