Sarajevo

Ko bi rekao ovakav ponedjeljak u Sarajevu: Smog kao da se povlači, sunce "silazi" u grad

Sarajevo se za vikend gušilo u smogu i nije bilo naznake da će biti lijep ponedjeljak, ali jutro mijenja sve.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ponedjeljak i to 26. dan u decembru bez snijega i minisu kakvi bi trebali biti, više djeluje kao jedna oktobarski svjež dan. Kako god, samo da nema smoga koji smeta i najzdravijim ljudima.

I kao što Nedim Sladić, mladi emtereolog napisa baš je tako: “ko bi rekao da će hit Bijelog Dugmeta iz osamdesetih četrdesetak godina kasnije doslovno postati surova istina? “Hajdemo u planine, jer tamo nema zime.” I to bukvalno!”.

Pročitajte još

Temperature zraka mjerena u 10 sati: Bjelašnica i Sokolac 1 stepen, Srebrenica 2, Prijedor i Sanski Most 4, Bugojnom i Zenica 5, Sarajevo 6, Banja Luka i Zvornik 7, Široki Brijeg i Tuzla 8, Doboj i Ivan Sedlo 9, Trebinje 10, Drvar i Livno 11, Neum 12, Gradačac 14, Bihać 16 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U večernjim satima, sa ponedjeljka na utorak, u sjevernim područjima Bosne se očekuje i kiša. Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 11 do 18 stepeni, naveli su iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Fotoreporter Bosnainfo jutros je sa vidikovca u Sarajevu napravio nekoliko fotografija koje možete pogledati u nastavku.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Prihvati notifikacije