Magazin

Kit ga progutao, pa ga ispljunuo: Shvatio sam šta se dogodilo kad je oko mene pao mrak

Fotograf divljih životinja Rainer Schimpf jednom je prilikom ronio uz južnoafričku obalu kako bi snimio tzv. “trčanje sardina”.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Roneći nedaleko od luke Port Elizabeth, Schimpfa je u jednom trenu doslovno pojeo kit!

Srećom, preživio je čitavu stvar i to bez i jedne ogrebotine, te ga je na kraju ispljunuo na sigurno.

Schimpf je otkrio da je proces kita bio gotov prije nego što je on sam to shvatio, te se poslu posvećen fotograf vratio na zadatak odmah potom bizarnog događaja.

“Trajalo je manje od dvije sekunde. U te dvije sekunde prva stvar koju sam shvatio je da me nešto zgrabilo, gurnulo moje kukove. Osjetio sam pritisak i odmah sam znao da je to kit, prenosi Novi list.

Moja druga misao je bila da me očito ne može progutati, jer grlo kita nije dovoljno veliko da proguta čovjeka. Moja sljedeća misao je bila da će najvjerovatnije zaroniti sa mnom.

Zadržao sam dah i bio sam spreman, to je jedino što sam mogao učiniti. Ne možeš se boriti protiv životinje od 15 tona, samo sam smirivao sam sebe da ne budem u panici. Uspjelo je, ispljunuo me“, ispričao je, kako prenosi Lad Bible.

Kad je došao kući, shvatio je da mu susret s kitom nije ostavio niti jednu modricu ni ogrebotinu, te je rekao da mu je draže da ga je umalo pojeo kit nego morski pas.

Schimpf je rekao da je bio toliko zauzet pazeći na morske pse koji bi ga mogli odlučiti ugristi , no kada je “iznenada pao mrak”, tada je shvatio da ga je pojeo kit.

Prihvati notifikacije