Politika

Kasumović odgovorio Mujkiću: Ja se bavim ozbiljnim stvarima, ti lažima i trivijalnostima

Kao što smo već pisali, odnosi u Gradskoj upravi Grada Zenica odavno nisu na zavidnom nivou. Nakon javnog istupa prvog čovjeka do Fuada Kasumovića, Armina Mujkića, koji je bio uz Kasumovića od 2015. godine, nije dugo trebalo da se javnosti obrati prvi čovjek Grada Zenica.

Armin Mujkić i Fuad Kasumović
FOTO: ARMIN MUJKIĆ I FUAD KASUMOVIĆ/ARHIV

Fuad Kasumović je na svom Facebook profilu napisao da tekst koji smo objavili, a kasnije i druge kolege plasirali u javnost.

“Svjedočimo plaćenim medijskim pamfletima. Naime, Armin Mujkić već neko vrijeme je udaljen iz moje blizine zbog mnogih stvari za koje nije vrijeme ni mjesto da ih iznosim. Međutim, zbog mnogih neistina izrečenih u tekstu dužan sam kazati kako on nikada nije bio šef moga Kabineta. Možda je priželjkivao, ali on to nikada nije bio. Mujkiću, možeš možda kupiti novinara Klixa za 50 KM da piše šta ti poželiš, međutim, ja se ne bavim lažnim profilima. Cjelokupna javnost zna kako je to tvoja specijalnost. Montirane fotografije i prepiske ne želim komentarisati. Moj jedini profil je ovaj sa kojeg pišem, verificiran od strane Facebooka, i sve ono što pišem sa ovog profila iza toga i stojim. Na kraju, želim kazati kako je ovo moja posljednja korespondencija s tobom budući da se bavim ozbiljnim stvarima, montiranje, laži i trivijalnosti su bile i ostati će tvoja specijalnost”, poručio je Kasumović.

Prvi pomoćnik Fuada Kasumovića optužio za lažne profile i da teroriše građane Zenice.

Inače, Armin Mujkić je bio ‘desna ruka’ Fuada Kasumovića u izbornoj kampanji 2016. godine kada je Kasumović pobijedio na izborima za Gradonačelnika. Sa Kasumovićem je od prvog radnog dana na navedenoj poziciji, kao i u naredna tri izborna ciklusa, piše crna hronika.

Podsjećamo, nije Mujkić prvi čovjek koji je sa Kasumovićem od početka da je istog napustio. To je ranije uradio i Kenan Uzunović.