Politika

Kako su sve korisnici društvenih mreža prokomentarisali Bećirovićevo napuštanje studija

Nakon što je sinoć Denis Bećirović (SDP) kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine napustio studio N1 tokom trajanja emisije Pressing, na društvenim mrežama se ne prestaju nizati reakcije, a poruke koje građani upućuju su poprilično oštre, ali i osuđujuće.

FOTO: N1
FOTO: N1

Naime, u sinoćnjem Pressingu je pored Bećirovića gostovao i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat Koalicije Država također za člana Predsjedništva BiH. Planirano je bilo da treći gost u studiju N1 bude i Bakir Izetbegović (SDA), njihov protukandidat, međutim, on je odbio gostovanje.

Šta više, neposredno prije napuštanja studija pitao je zašto nije došao jedini mu protivkandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, ponizivši tako kandidaturu Mirsada Hadžikadića.

Iako je možda očekivao da će ovaj njegov gest biti prikazan kao “herojski” čin, ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, rijetki su oni koji su pokušali opravdati njegov postupak. Ostali komentari se uglavnom kreću od toga da je pobjegao, da je ponizio Hadžikadića, da je ovim osigurao Izetbegovićevu pobjedu…

Ono što je činjenica, ne upuštajući se u detaljnije komentarisanje Bećirevićevog poteza, je da je propustio priliku da dobije više vremena za predstavljanje svog programa i ciljeva za koje će se zalagati ako pobijedi u utrci za člana Predsjedništva. Naime, imao je priliku da vrijeme TV emisije, koje je bilo namijenjeno za tri kandidata, on i Hadžikadić “podijele popola”. Ovako je, zajedno sa Izetbegovićem, svo vrijeme emisije prepustio Hadžikadiću.

Njegov potez su prokomentarisale i brojne javne ličnosti, politički analitičari, ali i novinari.

Prihvati notifikacije