Život

Kako se strani turisti nose s mostarskim temperaturama: “Za nas je ovo prevruće”

Vruće je u glavnom bh. gradu, ali uvijek je nešto toplije na jugu naše zemlje, a tome u prilog idu i slike Mostarca sa društvenih mreža koji je nakon zabrane ulaska u šorcu u jednu državnu instituciju umjesto pantalona obukao haljinu.

FOTO: PRINTSCREEN N1
FOTO: PRINTSCREEN N1

Na koje se još načine Mostarci bore s vrućinama provjerila je reporterka N1.

Kako izdržite vrućine, pitala je jednog skakača:

“Evo slika govori više od hiljadu riječi. Evo ovako jednostavno, malo bidon, hladna Neretva, hladna voda za piće i navika”, poentira skakač sa Starog mosta Igor Kazić.

Pročitajte još

Sve ovo obilježje je pravog vrelog mostarskog ljeta. Uz neizbježni zvuk cvrčka. Osim što imaju opuštajući efekat, zvuk cvrčaka koristan je i za izračunavanje temperature.

Prema riječima meteorologa potrebna je dobra koncetracija, brzo brojanje i malo matematike. No lakša varijanta u svakom slučaju je pogled na gradski termometar, na kojem je živa danas tačno u podne dosezala 37 stepeni.

Uprkos velikim vrućinama, na ulicama grada veliki broj građana i turista, kao i u baštama ugostiteljskih objekata. Uz šešire, lepeze, kišobrane i ostale rekvizite obavljaju svoje svakodnevne obaveze ili pak uživaju u razgledanju grada.

Šta su sve posjetioci i građani Mostara kazali pogledajte OVDJE.

Prihvati notifikacije