U Koreji se najčešće jedu kao prilog, a nakon što ih se zamijesi, jednostavno ih se isprži u tavi na ulju.
Ove se palačinke mogu jesti uz rižu i druge priloge, može ih se staviti između dva peciva pa ih poslužiti kao burger, a može ih se narezati i staviti u salatu – opcija je bezbroj i zaista su svestrane. A sada smo pronašli i odličan recept za ove palačinke.
Brze palačinke s tunom
Food blogerica Christie Lai poznata je po tome što dijeli recepte za brza i jednostavna azijska jela, a ove su palačinke jedno od tih jela.
Za njih će vam biti potrebni sljedeći sastojci:
15 ml ulja za prženje
150 g konzervirane tune

30 g nasjeckane crvene paprike
1 nasjeckani mladi luk
1 jaje
55 g glatkog brašna
1 režanj češnjaka
1 prstohvat tostiranih sjemenki susama
1 kašičica susamovog ulja
pola kašičice soli
1 prstohvat papra
Ocijedite tunu iz konzerve, a zatim ju pomiješajte s paprikom, mladim lukom, jajem, brašnom, češnjakom, sjemenkama susama, susamovim uljem, solju i paprom. Dobro promiješajte i u zdjeli podijelite na četiri jednaka dijela, svaki dio formirajte u kuglicu pa prebacite na tanjir, prenosi Index.hr.
Tavu zagrijte na vatri srednje jačine pa dodajte ulje. Kad se ulje zagrije, u tavu stavite jednu po jednu kuglicu od tune i lopaticom ih poravnajte u palačinke. Pržite dvije do tri minute sa svake strane, dok obje strane palačinke ne porumene. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom da upije višak ulja i poslužite.