BiH

Jumbo uručio donaciju JU dječije obdanište "Hasnija Omanović" u Cazinu (FOTO)

Društvena odgovornost kompanija podrazumijeva da se one uključe u rješavanje problema lokalne zajednice, te da njihov rad ima ekonomsku i društvenu korist.

FOTO: JUMBO
FOTO: JUMBO

Upravo tako radi i kompanija KID ZONE, koja već šest godina uspješno posluje na bh. tržištu kroz prodajni lanac Jumbo.

Svoje poslovanje bazira na društveno odgovornim projektima, te kontinuirano nastoji zajednici uzvratiti povjerenje i olakšati svakodnevnicu, posebno najmlađima.

FOTO: JUMBO
FOTO: JUMBO

Tokom ove godine koja je na izmaku, žele da pomognu i najmlađu populaciju u najmnogoljudnijoj općini Unsko-sanskog kantona Cazinu.

Menadžment  JU Dječije obdanište “Hasnija Omanović” obratio se molbom za donaciju namještaja i potrebne opreme, za proširenje kapaciteta ovog obdaništa, ali i renoviranje dnevnih centara koji još uvijek koriste opremu i namještaj iz perioda kada je ovo obdanište napravljeno, dakle iz davne 1976. godine.

S obzirom na to da se radi o najosjetljivijoj kategoriji stanovništva, posebno u vremenu kada se dešava neviđeno odseljavanje mladih iz naše zemlje, kompanija Jumbo odlučila je da vrijednu donaciju uputi baš ovom obdaništu, kako bi se osigurao što kvalitetniji rad, boravak i ugođaj za korisnike ove javne ustanove.

– Briga o zajednici jedan je od vodećih principa našeg poslovanja. Nastojimo da svojim aktivnostima pozitivno djelujemo na naše okruženje i unaprijedimo sredinu u kojoj poslujemo.

FOTO: JUMBO
FOTO: JUMBO

Svakako, veliko zadovoljstvo nam je kada možemo pomoći našim najmlađim sugrađanima, posebno u doba novogodišnjih praznika.

Ove godine Jumbo će za kraj godine uručiti donaciju obdaništu “Hasnija Omanović” u Cazinu, te se radujemo što možemo biti dio ovako lijepe i humane aktivnosti koja u fokus stavlja zajednicu i porodicu – izjavio je direktor kompanije Jumbo Dino Šuta.

Sredstva u iznosu 15.500 KM, koja će kompanija Jumbo donirati, umnogome će pomoći i olakšati rad i uposlenicima, te pružiti priliku da sva djeca imaju isti kvalitet usluge i bezbrižno djetinjstvo koje zaslužuju.

Za ovu vrijednu donaciju posebno se zahvalila Elma Kanurić, direktorica obdaništa “Hasnija Omanović” u Cazinu, i izrazila zadovoljstvo što će problemi koji otežavaju rad uskoro biti riješeni, te je iskoristila priliku da ukaže na važnost postojanja i održivog poslovanja uspješnih kompanija kao što je Jumbo, za širu zajednicu.

FOTO: JUMBO
FOTO: JUMBO

Pored navedene donacije Jumbo je za kraj godine donirao i igračke Udruženju pomozi.ba sa kojima će se obogatiti preko 3.000 paketića za najugroženiju djecu širom BiH.

I u narednoj godini kompanija Jumbo nastavit će aktivno unapređivati okruženje i razvijati svoje uspješne  poslovne prakse, a svojim poslovnim partnerima, klijentima i vjernim potrošačima čestita predstojeće praznike.

A.E.

Prihvati notifikacije