Život

Divan gest policije u BiH: Prikupili donacije za djecu koja su preživjela zemljotres u Turskoj

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić uručio je Ambasadi Republike Turske u Sarajevu donacije koje su policijske institucije prikupile za djecu koja su preživjela razorne zemljotrese koji su početkom februara pogodili južne turske provincije.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Donaciju su svečano primili ambasador Republike Turkiye u BiH Sadik Babur Girgin, savjetnici za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turkiye u BiH Mehmet Erdugan i Ali Durmaz te ateše za sigurnost Cemil Cem Aydin.

Svečanosti predaje donacija prisustvovali su i predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Ambasador Girgin je tom prilikom izrazio duboku zahvalnost građanima Bosne i Hercegovine i policijskim tijelima BiH na pruženoj pomoći stradalima u zemljotresima u Turkiye.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić istakao je da BiH i Turkiye imaju veoma dobre odnose i blisku saradnju.

“Bosna i Hercegovina i Turska su dvije prijateljske i bratske zemlje i bit će zajedno i u dobrim i lošim vremenima”, kazao je Vilić te se potom upisao i u knjigu žalosti.

Broj poginulih u snažnim zemljotresima koji su 6. februara pogodili južnu Turkiye dosegao je 48.448, saopštio je u ponedjeljak ministar unutrašnjih poslova te zemlje Suleyman Soylu.

Potresi magnitude 7,7 i 7,6 pogodili su 11 turskih provincija.

Više od 13,5 miliona ljudi u Turkiye pogođeno je razornim potresima, kao i hiljade u sjevernoj Siriji.