BiH

Velika akcija: Na meti dileri, policajci “češljali” na 14 lokacija

Policija je objavila i fotografije oduzete droge.

FOTO: MUPTK
FOTO: MUPTK

Pripadnici Uprave policije Ministarastva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa pripadnicima Jedinice policije za specijalnu podršku i Policijske uprave (PU) Gračanica, izveli su opsežnu akciji na području Gračanice.

Pročitajte još

Tom prilikom izvršeno je 14 pretresa, oduzeta je značajna količina droge te su uhapšene četiri osobe.

Kako su saopćili iz MUP-a TK, akcija je izvedena nakon višemjesečne istrage usmjerene na hapšenju i procesuiranju dilera.

Policajci su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, u ponedjeljak izvršili pretrese na 14 lokacija na području grada Gračanica te 11 osoba.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta značajna količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i iste će biti predmet vještačenja.

U saopćenju MUP-a TK navodi se da su oduzeti i motocikl, više mobitela, dva tableta, laptop, municija, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Tokom naznačenih aktivnosti, koje su poduzimane u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, uhapšeni su K. N. (28), A. D. (26), A. M. (33) i A. B. (32), svi nastanjeni na području grada Gračanica.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će, uz izvještaj, biti predati u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prihvati notifikacije