Sarajevo

JU Fond Memorijala KS-a uručena vrijedna arhivska građa

U Javnoj ustanovi Fond Memorijala Kantona Sarajevo upriličen je sastanak direktora Ahmeda Kulanića i predsjednika Udruženja "Pravda" Avde Huseinovića, poznatog i cijenjenog bosanshohercegovačkog novinara, publiciste i autora desetina knjiga i dokumentarnih filomava o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i zločinima koji su počinjeni u našoj državi.

FOTO: FOND MEMORIJALA KS-A
FOTO: FOND MEMORIJALA KS-A

Huseinović je Fondu ustupio vrijednu arhivsku građu audio i videozapisa. Materijal koji se odnosi na izjave, intervjue i ispovijesti bivših logoraša Bosne i Hercegovine koristit će se za potrebe rada Fonda Memorijala, kako za muzejske zbirke i poslove, tako i za potrebe arhiva i digitalnog arhiva Fonda Memorijala, te uspostave muzeja stradanja građana Bosne i Hercegovine u bivšem logoru Kon-Tiki u Vogošći, saopćeno je iz JU Fond Memorijala KS-a.

Shodno intenziviranju i nastavku saradnje, Huseinović je najavio da će kompletnu dokumentaciju: audio, video, kao i sve druge materijale na kojima je radio i koje je stvarao od 1992. godine pokloniti Fondu Memorijala, kao najrelevantnijoj ustanovi u zemlji koja vjerno čuva historiju od zaborava.

Nastavak saradnje u narednom periodu bit će ozvaničen i potpisivanjem memoranduma o saradnji, javlja Fena.

Prihvati notifikacije