Politika

Jedan pogrešan korak i Nenad Nešić leti iz ministarske fotelje!

Lider SNSD-a Milorad Dodik nije dao "blanko" podršku Nenadu Nešiću za funkciju ministra sigurnosti BiH, što podrazumijeva da bi Nešić mogao biti smijenjen s te pozicije ukoliko on ili DNS na bilo koji način odstupe od politike koju vodi SNSD.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Kako za Srpskainfo otkrivaju odlično obaviješteni izvori iz vrha najveće političke partije u RS, na jučerašnjem “sastanku pomirenja” između lidera SNSD-a i “pobunjenih” funkcionera te stranke iz Istočnog Sarajeva, upravo je Nešićev “uslovni” ostanak u fotelji ministra sigurnosti bio jedan od zanimljivijih detalja s navedenog sastanka.

– Ukoliko Nešić na bilo koji način pokuša da “solira” kao novi ministar sigurnosti ili nešto pokuša da uradi na svoju ruku bez saglasnosti SNSD-a, ekspresno će biti pokrenuta procedura za njegovu smjenu.

To je, između ostalog, dogovoreno na jučerašnjem sastanku predsjednika Dodika s funkcionerima Gradskog odbora SNSD-a iz Istočnog Sarajeva.

Dakle, jedan pogrešan korak i Nešić leti iz fotelje”, tvrde izvori portala Srpskainfo.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ranije je za Srpskainfo potvrdio da je u interesu građana sarajevsko-romanijske regije, ali i cijele RS, njegov gradski odbor spreman da “proguta” Nešića kao ministra.

Međutim, Ćosić je najavio da će biti pokrenuta unutarstranačka rasprava kojoj će, prema njegovim riječima, u fokusu biti način Nešićevog djelovanja kao ministra sigurnosti.

Lider DNS-a Nenad Nešić, kao ni prethodnih dana, nije želio da komentariše negativne ocjene i stavove funkcionera SNSD-a iz Istočnog Sarajeva o njegovom “liku i djelu”.

– Nemam komentar – kratko je poručio Nešić.

Prihvati notifikacije