Politika

Nešić: Imam dozvolu za oružje, nemam Sky aplikaciju

Novoizabrani ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić obratio se danas javnosti i odgovarao na novinarska pitanja, nakon što je formirano Vijeće ministara BiH.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Obraćanje Nešića započelo je pitanjem novinara o povezivanju njega sa Sky aplikacijom, na šta je pokazao Uvjerenje o nekažnjavanju koje je, kako ističe, izvadio jer je predao zahtjev za nošenje oružja.

– Prije svega želim da se zahvalim svima onima koji su glasali za novi saziv Vijeća ministara BiH.

Očekujući to pitanje, donio sam Uvjerenje o tome da sam neosuđivan.

Želim da kažem da ja imam dozvolu za nošenje oružja, što dokazuje da nisam osuđivan i da pred sudovima RS-a ni BiH nije podinuta niti potvrđena optužnica protiv mene.

To što pišu pojedini blogeri i kvazinovinari bez ikakvih dokaza, tim i takvim se trebaju pozabaviti nadležne institucije.

Nenad Nešić nikad nije imao ni Sky ni Ano aplikaciju, niti znam kako to izgleda.

Na komisiji za izbor u imenovanje sam rekao da svi oni koji su koristili navedene aplikacije moraju biti sankcionisani.

Lica sa kojima se dovodim u vezi ne poznajem – poručio je Nešić, prenosi Faktor.ba.

Nakon toga jedna od novinarki ukazala mu je na činjenicu da mu tako teška djela ne pripisuju samo novinari, već i partneri iz Istočnog Sarajeva, na šta je Nešić kazao:

“Mislim da to govori o njima. Možete vi reći da sam ja najveći kriminalac, a da li postoje djela da to dokažu? Zahvaljujem se na podršci koju su dali Vijeću ministara”.

Upitan kako će raditi te koji će mu biti prioriteti, on je rekao da je prioritet borba protiv kriminala te da će raditi “u skladu sa Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom”.

– Za razliku od nekih, ja poštujem odluke NSRS-a koje su za mene obavezujuće i to sam rekao na komisiji za imenovanje – poručio je Nešić.

Prihvati notifikacije