Međutim, nakon samo nekoliko dana njegovo skladištenje može postati mekano, mlohavo i kašasto. Priznajte, koliko ste puta kupili krastavac, sklonili ga, a onda u vrijeme ručka razočarano shvatili da je neupotrebljiv?
Jeste li ga jednostavno zaboravili? ili je možda pogrešno uskladišteno? U ovom trenutku odgovor možda i nije bitan, ali da vam se slijedeći put ne dogodi, pogledajte šta je uradila En Tejlor Pitman sa gastro portala The Kitchn.
Ona se upustila u eksperiment: isprobala je čak devet metoda čuvanja krastavca i pronašla najbolji način da ga održi svježim duže od dvije nedjelje!
Pokušala je, između ostalog, da ga drži na sobnoj temperaturi na kuhinjskom pultu, umotanog u vrata frižidera, a odlučila se i na jedan bizaran potez: ostavi krastavac u frižideru u plastičnoj kesi sa metalnom kašikom! Od ukupno devet isprobanih metoda, jedna je dobila odlične rezultate – krastavac je ostao svjež čak 19 dana! Taj metod je uključivao papirni ubrus i kesu sa zatvaračem.