IT

Je li ovo iPhone 15? Slike koje su procurile otkrivaju dizajne za sve modele za koje se priča da će biti u nadolazećoj ponudi Applea

Apple obožavateljima ostala su još četiri mjeseca prije nego će iPhone 15 stići, ali novo curenje daje najdetaljniji prikaz novog vodećeg modela kompanije.

FOTO: MACRUMORS
FOTO: MACRUMORS

Kao i prethodne procurjele informacije, jedinice pokazuju da iPhone 15 ima USB-C priključak za punjenje umjesto Lightning porta, zbog zakona koji je 2022. godine usvojila Evropska unija.

Sva četiri modela takođe imaju ‘matirano zadnje staklo’, zakrivljene ivice i dolaze sa Dynamic Island, urezom u obliku pilule na vrhu ekrana.

Glasine su da će vrhunska verzija novog iPhonea 15 biti Appleov najskuplji pametni telefon do sada.

MacRumors je otkrio četiri lažne jedinice iPhone 15 u videu objavljenom na YouTubeu , koji je predstavio kreator sadržaja Dan Barbera.

FOTO:
FOTO:

Uprkos tome, MacRumors tvrdi da lažne jedinice pružaju ‘rane utiske o tome kako će iPhone 15 linija izgledati i kako će se osjećati’ kada bude puštena u prodaju u septembru.

‘Čini se da su sve glasine koje su kružile o nadolazećem iPhoneu 15 potvrđene i potvrđene ovim lažnim jedinicama’, rekao je Barbera.

‘Lažne jedinice su vrlo precizne i pokazuju nam uvid u ono što proizvođači kućišta koriste i očekuju kada su u pitanju novi iPhonei.’

Rekao je da na prvi pogled četiri modela iPhonea 15 ‘ne izgledaju mnogo drugačije’ od prošlogodišnjeg iPhonea 14, iako ima ‘nekoliko stvari’ koje postaju uočljive kad se bolje pogleda.

Prvo, Lightning priključak za punjenje na prethodnim iPhone uređajima je nestao, zamijenjen USB-C, tehnologijom punjenja koju već koriste Android telefoni.

Apple je morao da pređe sa Lightninga, vidljivog po osam pinova, na USB-C zbog novog evropskog zakonodavstva koje ima za cilj smanjenje elektronskog otpada.

Barbera, koji je isprobao novi port s USB-C punjačem, čini se sigurnim da je tehnologija punjenja gotovo potvrđena za sljedeći iPhone, piše DailyMail.

Prihvati notifikacije