Svijet

"Izrael podmetanjem oružja u bolnicu Al-Shifa izvodi smiješnu pozorišnu predstavu"

Palestinski pokret Hamas je tvrdnju izraelske vojske da je pronašla oružje u bolnici Al-Shifa u Gazi, u koju je upala u jutarnjim satima, opisao kao "smiješnu pozorišnu predstavu", javlja Anadolu.

FOTO: AA
FOTO: AA
Zbog monstruma iz IDF-a bebe su iz bolnice Al-Shifa morale biti izmještene na drugu lokaciju

Hamas je reagovao na saopštenje Izraela da je “upao u određeni kompleks na osnovu obavještajnih podataka koji ukazuju na aktivnosti Hamasa”.

Navodi se da je tvrdnja Izraela da u bolnici Al-Shifa postoji oružje “ništa drugo do nastavak laži i jeftine propagande kojom je Izrael pokušao da opravda svoje zločine uništavanja zdravstvenog sektora u Gazi”.

U saopštenju Hamasa istaknuto je da ovi navodi predstavljaju običnu propagandu Izraela koji, stavljajući negdje pištolj, izvodi smiješnu pozorišnu predstavu kojom više nikoga ne može prevariti.

“Svjesni smo razmjera laži i obmana koje širi Izrael kako bi prikrio vlastite zločine nad djecom, ženama i bespomoćnim civilima”, dodaje se.

“Ponavljamo već dvije sedmice naš apel Ujedinjenim narodima i međunarodnim organizacijama da osnuju međunarodnu komisiju koja će istražiti uvjete u bolnicama te se uvjeriti u laži i lažne tvrdnje Izraela”, navodi se u saopštenju.

Izraelske snage upale su rano jutros u bolnicu Al-Shifa u pratnji tenkova.