BiH

Izdato žuto upozorenje na vjetar u tri regije u Bosni i Hercegovini

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je žuto upozorenje na vjetar u tri regije u BiH.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Regija Mostar

6. septembra od 00 do 19 sati povremeno jaki udari vjetra sjevernog smjera brzine 40-50 km/h.Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.

Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar.

Regija Foča

6. septembar od 00 do 23:59 očekuju se udari vjetra od 40 do 60 km/hBudite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.

Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar.

Regija Trebinje

6. septembar od 00 do 23:59također se očekuju udari vjetra od 40 do 60 km/h

Budite u toku s aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar.

Jutros je u našoj zemlji sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 7; Bihać, Drvar 12; Bugojno, Sanski Most 13; Ivan Sedlo 14; Sarajevo, Tuzla, Zenica 15; Gradačac 16; Livno 18; Široki Brijeg 23; Mostar, Neum 24; Stolac 25; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeveni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 24 do 29, na jugu do 32 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 26 °C.

Prihvati notifikacije