Sarajevo

 Izdata 734 prekršajna naloga zbog nepropisnog parkiranja na mjestima označenim za osobe s invaliditetom

Policija ima pune ruke posla...

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija

Tokom marta 2024. godine policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su 206 prekršajnih naloga vozačima koji su vozila nepropisno parkirali na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom, a iz istog razloga sedam vozila je premješteno specijalnim vozilom „pauk“.

Najviše prekršajnih naloga, njih 61, u proteklom mjesecu je izdato na području općine Novi Grad, a specijalnim vozom „pauk“ premještena su tri vozila, kao i na području Starog Grada.

Od početka godine, zbog počinjenih prekršaja iz člana 73. stav 1. tačke 12. ZOOBS-a na putevima u BiH nesavjesnim vozačima izdata su 734 prekršajna naloga.

Podsjećamo građane da je od 08.07.2023. godine za bespravno parkiranje na mjestu rezervisanom za osobe s invaliditetom propisana novčana kazna u iznosu od 200,00 KM, u skladu Zakonom o dopunama Zakona o osnovama sigurnosti na putevima u Bosni i Hercegovini.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo i u narednom periodu nastavlja aktivno provođenje pojačanog nadzora i kontrole znaka pristupačnosti, odnosno parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom.

Prihvati notifikacije