Region

Ivica Dačić saopštio od čega je podlegao brat Vojina Mijatovića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je obdukcija Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, pokazala da umro od povreda glave.

FOTO: FACEBOOK, ZORAN ILIĆ / RINGIER
FOTO: FACEBOOK, ZORAN ILIĆ / RINGIER

“Pošto smo u međuvremenu došli do snimaka, mislim da je jasno da je poslije tuče u kojoj su učestvovali, on bio toliko povrijeđen da je od tih posljedica preminuo u Urgentnom centru. I upravo zbog toga će ove dvije maljoletne osobe, one su glavne osumnjičene, biti predate dalje tužilaštvu i drugim državnim organima kako bi se procesuirali za najteža krivična djela“, rekao je Dačić.

On je pohvalio pripadnike policije koji su radili na tom slučaju, jer je, kako je rekao, to bio izuzetno komplikovan slučaj u kojem nije bilo svjedoka i moralo se veoma pažljivo prići svemu tome.

Pročitajte još

“Mi smo zaplijenili nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena. Ali je sa svih tih kamera bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je reč o maloljetnim osobama, identifikavati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbjegne hapšenje“, poručio je Dačić.

On je također opomenuo medije da vode računa da je riječ o maloljetnim osobama i da po zakonodavstvu Srbije postoji njihova zaštita.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je policija identifikovala oba napadača na Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije BiH, koji je prekjučer ubijen u Beogradu.

U pitanju su maloljetnici F. B. (16) i N.Z. (17).

MUP je jučer saopštio da je policija u nedjelju u 18:20 sati dobila prijavu da su u jednom parku na Voždovcu dvije osobe pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca, prenosi Nova.rs.