Region

Ispred "Ribnikara": Zasađeno 10 stabala kedra u znak sjećanja na ubijene đake i čuvara škole

Uoči četiri mjeseca od stravičnog masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar", zaposleni su ispred vrata škole zasadili u 10 saksija stabla kedra u znak sjećanja na devet ubijenih đaka i čuvara škole.

FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Cvijeće, fotografije, svijeće i potresne poruke stoje pored Ribnikara, prisjećajući svakoga ko prolazi pored na tragediju koja ne smije da se zaboravi.

Ni nakon četiri meseca od zločina koji je promjenio Srbiju, kada je jedno dijete ušetalo u osnovnu školu sa očevim pištoljima i započelo svoj krvavi pohod, ni danas ne postoje odgovori na sva pitanja koja se nameću.Tada trinaestogodišnjak, tog 3. maja je iz sefa svog oca uzeo pištolje i municiju. Umjesto knjiga, u ranac je spakovao molotovljeve koktele. Zaputio se ka svojoj osnovnoj školi koju je pohađao, “Vladislav Ribnikar”, vodeći se svojom mračnom misijom koju je detaljno razradio.

Kada su pucnji odjeknuli hodnicima Ribnikara, Srbija se suočila sa nečim do sada neviđenim. Rane još uvijek krvare i krvariće još dugo.

Srbija je izgubila osam djevojčica, jednog dječaka i omiljenog među djecom – čuvara škole Dragana Vlahovića.

Pomenuti ulaz više se ne koristi za ulazak djece ili zaposlenih već čuva uspomenu na najbolje što su porodice, ali i cijela Srbija izgubili, mladost i dobrotu nedužne djece, piše Blic.

Prihvati notifikacije