Region

I pored zabrane, u Beogradu održan skup podrške Palestini

Okupljeni ispred Vlade Srbije potom su planirali krenuti ka ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Izraela.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila ispred zgrade Vlade Srbije, javlja Anadolu.

Inicijativa “Podrška narodu Palestine Srbija” objavila je u petak da je policija iz sigurnosnih razloga zabranila skup podrške Palestincima u Gazi.

Građani su se ipak okupili ispred sjedišta Vlade Srbije, gdje su istakli transparente podrške Palestini. Na transparentima se moglo pročitati: „Stop bombardiranju Gaze, stop okupaciji“, „Sloboda za Palestinu“, „Stop imperijalizmu“, „Izrael ubija decu, MUP štiti ubice“, „Bombardovanje dece nije samoodbrana“, „Prekid vatre odmah“.

Okupljeni ispred Vlade Srbije potom su planirali krenuti ka ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Izraela, u čemu ih je spriječila beogradska policija, pa su odlučili krenuti ka Ambasadi Velike Britanije.

Nakon kratkog zadržavanja ispred britanske ambasade, demonstranti su stigli do policijske stanice Savski venac, gdje su iskazali nezadovoljstvo zbog zabranjivanja protesta.

Okupljeni su se potom mirno razišli.