Politika

Hadžikadić je prije četiri godine napustio TV debatu

Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, je i prije četiri godine kandidat za istu funkciju, a tada je napustio sučeljavanje na Federalnoj televiziji.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Hadžikadić je u dijaloškoj emisiji bio gost zajedno sa svojim protukandidatima na izborima Amerom Jerlagićem (Stranka za BiH) i Senadom Šepićem (Nezavisni blok) te dvojicom kandidata za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Borišom Falatarom i Jerkom Ivankovićem Lijanovićem.U drugoj emisiji su trebali gostovati Šefik Džaferović, Denis Bećirović, Fahrudin Radončić, Željko Komšić i Diana Zelenika.

Mirsad Hadžikadić tada nije bio zadovoljan time što se razdvajaju kandidati u dvije emisije, odnosno na one iz već etabliranih i novih stranaka.

-Time šalju javnosti poruku koga oni smatraju favoritima, a koga autsajderima, staju na stranu dosadašnjeg sistema, umjesto na stranu promjene, na stranu novca i političkog utjecaja, umjesto na stranu naroda – kazao je tom prilikom Hadžikadić.

Hadžikadić tom prilikom građanima nije predstavio program, a za istu stvar je optužio sinoć Denisa Bećirovića te dodao da je Bećirović ponizio građane napuštanjem debate.

Pročitajte još

– Denis Bećirović je večeras ponizio građane Bosne i Hercegovine. Ponizio je medijsku struku, političku profesiju i iznevjerio vlastitu kandidaturu za najčasniju poziciju u jednoj državi. Izetbegović je svojim nedolaskom svakako pokazao šta misli o ljudima koje predstavlja – poručio je kandidat za Predsjedništvo BiH Koalicije država.

Prihvati notifikacije