Jet set

Gwyneth Paltrow bez zadrške progovorila o problemu koji muči mnoge žene

Gwyneth Paltrow (51) često otvoreno priča o mnogim škakljivim temama, a sad je progovorila i o perimenopauzi.

FOTO: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
FOTO: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Perimenopauza predstavlja višegodišnje razdoblje hormonskih promjena u kojem se postepeno gasi funkcija jajnika.

Riječ je o razdoblju u kojem dolazi do brojnih promjena prije ulaska u samu menopauzu, a javlja se 5 do 10 godina prije menopauze.

Zvijezda ‘”ron Mana” ispričala je da se trenutno nalazi u samom vrhu perimenopauze te je da je sve usporedila s rollercoasterom. Američka glumica kaže kako joj je sad drago što se sada oko ženskog pitanja vodi šira rasprava nego što je bila u generaciji njezine majke te je otkrila da sada podnosi prijelazno razdoblje prema menopauzi dijeleći savjete drugim ženama prolaze kroz isto.

Drago mi je da postoji velika promjena u društvu i da žene sada otvoreno govore o tome jer u generaciji moje majke to nije bio slučaj. Trenutno sam i sama u vrhu perimenopauze, rekla bih da je to pravi rollercoaster i moj najbolji savjet je da svaka žena zaista treba razmisliti o tome koji je pravi način za nju. Stvarno sam se pokušavala usredotočiti na to da moj probavni sistem dobro funkcioniraju kako višak hormona mogao izaći iz tijela i uzrokovati manje simptoma”, rekla je Gwynethza People.

Osnivačica “Goopa” koja ima kćer Apple (19) i 17-godišnjeg Mosesa s bivšim suprugom Chrisom Martinom, ispričala je da je u početku mislila da je ‘čudno’ što nije mogla otići nigdje razgovarati o svojim problemima.

“Samo sam mislila da je tako čudno da nisam mogla nigdje otići kako bih znala je li sve kroz što sam prolazila normalno. Tako da sada pokušavam samo više razgovarati o tome. Ne treba se ništa skrivati. Mislim da je to sjajno i jako sam sretna zbog toga”, rekla je Gwyneth dodajući kako je odlično što postoje brojne opcije poput hormonske zamjenske terapije ili suplemenata kako bi se ublažili simptomi, prenosi Tportal.hr.