Svijet

Grlić Radman i Blinken razgovarali u Briselu o situaciji u Bosni i Hercegovini

-Ključna uloga Hrvatske u integraciji zapadnog Balkana s Europom i njezina sve veća energetska važnost bile su dominantne teme sastanka američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena s hrvatskim šefom diplomacije Gordanom Grlićem Radmanom u srijedu u Bruxellesu.

FOTO: TWITER
FOTO: TWITER

Hrvatski ministar vanjskih poslova također je s Blinkenom razgovarao o situaciji na zapadnom Balkanu s fokusom na Bosnu i Hercegovinu, napisao je Grlić Radman na svom Twitter profilu.

“Ovo je dobra prilika za razgovor o ključnoj ulozi koju Hrvatska ima u integraciji zapadnog Balkana s Europom, o njezinoj sve važnijoj ulozi u energetici i o poslu koji ovdje zajedno radimo u NATO-u, uključujući pomoć Ukrajini”, rekao je Blinken prije početka sastanka s Radmanom.

Njih su dvojica razgovarala na rubu sastanka ministara vanjskih poslova koji su se okupili na dvodnevnom sastanku u Bruxellesu.

Održiva i dugoročna pomoć Ukrajini glavna je tema toga sastanka, prenosi Hina.

Hrvatska će u okviru Sveobuhvatnog paketa pomoći (CAP) Ukrajini osigurati pola milijuna eura, pruža joj humanitarnu pomoći te je primila tisuće ukrajinskih izbjeglica, rekao je hrvatski ministar Gordan Grlić Radman.

“Pomoći ćemo Ukrajini s našim iskustvom iz Domovinskog rata, uključujući i kroz projekt psihološke pomoći veteranima te u razminiranju”, ponovio je Radman. 

Prihvati notifikacije