BiH

Granična policija BiH spriječila krijumčarenje 27 migranata

Krijumčarenje je otkriveno na drugoj liniji graničnih provjera prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke Scania i priključnog vozila marke Krone, registracijskih oznaka Litve, kojim je upravljao S. V. državljanin Litve.

Migranti
FOTO: ANADOLIJA/ILUSTRACIJA

Pripadnici Postrojbe granične policije Gradiška, 20. siječnja 2024. godine, spriječili su krijumčarenje 27 osoba afroazijskog podrijetla na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Pročitajte još

Krijumčarenje je otkriveno na drugoj liniji graničnih provjera prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke Scania i priključnog vozila marke Krone, registracijskih oznaka Litve, kojim je upravljao S. V. državljanin Litve, saopćila je GP BiH.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje ljudi iz čl. 189 KZ BiH, o događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i sudac za prethodni postupak Suda BiH. Osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega je podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu. Teretno vozilo i druga dokazna sredstva su privremeno oduzeti, a krijumčareni migranti su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje”, navodi se u saopćenju.