Region

Gradonačelnik Pule zabranio koncert narodnjaka u tom gradu, pa uhvaćen kako ih sluša

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule koji je zabranio koncert Duška Kuliša, Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe, boravio je u jednom lokalu u Istri gdje su viđeni harmonikaši i gdje se čuje pjesma „Iznad Tešnja“ Halida Bešlića.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/DINAMOZAGREB12
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/DINAMOZAGREB12

Zoričić je na snimku vidno raspoložen.

-Ja sam to vidio na internetu. Supruga i ja smo privatno pozvani na 30 godina jednog malog restorana u Puli jer sam bio razrednik djetetu vlasnika i snimljeno je taman na našem ulasku u objekt – kaže Zoričić za Index.

Upitan da li smatra da je muzika koja se čuje u videu pripada u “muzički izraz koji ne pripada podneblju, mentalitetu i duhu Pule”.

-Nikad se nisam bavio time ko što sluša u privatnom prostoru. Ovo je privatni prostor i nemam tu što kome govoriti – kaže Zoričić. Na zabavi se, kaže, zadržao oko pola sata.

-Pogrešno se ponavlja teza da zabranjujemo koncerte u Puli. Kao Grad nemamo takve ovlasti, ali imamo ovlast i obavezu promovisati pojedina događanja kroz održavanje istih u prostorima koji su u vlasništvu Grada Pule.

Puno neistina je izrečeno, a sve jer je neko na prevaru htio u gradskom prostoru organizirati nešto potpuno drugačije od onog što je prvobitno najavio. Kao Grad smo reagovali i reagovat ćemo kad god se takva situacija ponovi – zaključio je za Index.hr.

Prihvati notifikacije