BiH

Građani ustali protiv nasilja: "Enisa, Jablanica je uz tebe! Nasilnici u zatvor"

U bosanskohercegovačkom gradu Jablanici počeo je skup građana koji protestuju u znak podrške radnici Enisi Klepo koju je, kako je navela, pretukao vlasnik hotela Jablanica jer je tražila platu.

FOTO: N1
FOTO: N1

Iz Udruženja Dignitet koje je jedno od organizatora protesta, naveli su kako ovim žele izraziti punu podršku Enisi Klepo, radnici koja je pretučena, ali i svim drugim ženama koje su žrtve nasilja.

“Nasilnici moraju snositi posljedice”, “Nasilnicima je mjesto u zatvoru”, “Enisa, Jablanica je uz tebe”, “Nema opravdanja za nasilje nad ženama” – samo su neke od poruka koje na transparentima drže žene.

Pročitajte još

“Naši ciljevi su jasni – želimo zaustaviti nasilje nad ženama, pružiti podršku onima koji su pretrpjeli nasilje i istaknuti nužnost borbe protiv nasilja kao ozbiljnog problema u našem društvu i pokrenuti sankcije za poslodavce koji ne poštuju radnička prava! Kroz mirne protest, želimo osnažiti glasove žrtava i poslati snažnu poruku da nasilje nad ženom ne može proći nekažnjeno”, naveli su organizatori – Udruženje žena Nere u saradnji sa Udruženjem žena Most Jablanica, Udruženjem Dignitet Mostar, Udruženjem Inicijativa građanki i građana Mostar, Udruženjem žena Univerzum Mostar i Udruženjem Ja bih u EU iz Sarajeva.

Podsjetimo, Enisa Klepo je zadobila teške povrede oka, ali i prelome kostiju lica.