Region

Građani na protestu u Beogradu idu do Vučićevog kabineta (FOTO)

Građanski protest "Srbija protiv nasilja", 22. po redu, počeo je večeras ispred Skupštine Srbije, a nakon okupljanja građani će krenuti u protestnu šetnju takozvanom "medijskom trasom" do Radio-televizije Srbije (RTS), a potom i do kabineta srbijanskog predsednika Aleksandra Vučića.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Organizatori protesta, srbijsnaka proevropska opozicija u najavi protesta je istakla da je situacija takva da politički akteri moraju da preduzmu mnogo važniju i odvažniju ulogu i da je zato Vučiću upućen zahtev za raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine, javlja Anadolu.

Večeras se ide “medijskom rutom” kako bi građani podsetili RTS da javni servis ima obavezu da građane koji ga plaćaju izveštava objektivno, pravovremeno, i da dozvole pristup političkim oponentima vlasti i svima koji imaju šta da kažu.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Do kabineta Vučića se večeras ide jer je on nekoliko puta javno obećao da će odgovoriti opoziciji na zahtev za raspisivanje izbora do kraja septembra.

Građani na protestima koje su inicirala dva masovna ubistva početkom maja u kojima je stradalo 20 ljudi traže smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Traži se i smena članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi za koje građani smatraju da promovišu nasilje i smenu rukovodstva RTS-a.

Prihvati notifikacije