Magazin

RECEPT DANA Gotove za samo pola sata: Zasladite se jednostavnim kremšnitama

Kremšnita - ova tradicionalna slastica može nastati i u vašoj kuhinji.

FOTO: WIKIPEDIA
FOTO: WIKIPEDIA

Iako mnogi misle da za pripremu kremšnita treba izdvojiti jako mnogo vremena, ovaj recept dokazuje da to baš i nije tako.

Pročitajte još

Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu slasticu možete napraviti za samo 30 minuta, a treba vam samo 7 sastojaka. Počastite se i zasladite za kraj vikenda!  

Sastojci:

200 g šećera

2 pudinga od vanilije

1 lisnato tijesto

6 jaja

4 kašike brašna

1,4 l mlijeka

Šećer u prahu

Priprema: 

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i umiksajte ih sa 150 g šećera, pudingom u prahu, brašnom i 4 dl mlijeka. Zakuhajte u litri kipućeg mlijeka kao puding. Od bjelanjaka i 5 dag šećera istucite čvrsti snijeg i umiješajte ga vrlo lagano u vruću kremu.

Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite viljuškom i ispecite na obrnutoj strani lima za pečenje na 180°C, 10 do 15 min.

Gotovo lisnato tijesto prepolovite i jednu polovicu namažite kremom, a drugu izrežite na kockice i posložite ih po kremi.