Politika

Glumica Belma Lizde Kurt sasula drvlje i kamenje na Našu stranku: "Čista ubleha"

Belma Lizde-Kurt, supruga Aleša Kurta koji je smijenjen sa pozicije direktora Sarajevskog ratnog teatra na društvenim mrežama kritikovala je Našu stranku zbog smjene supruga, tvrdeći da se ta pozicija pripremala za supruga Sabine Ćudić, Albina Ukaja.

FOTO: N1
FOTO: N1

Lizde-Kurt objašnjava da rješenja koja nudi Naša stranka nemaju nikakvo uporište.

“Upravo pročitah Naša rješenja za KS. Preletjeh, jer nema tu nikakvih rješenja. Čista ubleha, kao što su i oni sami. Kvazi-intelektualci, kvazi-umjetnici, kvazi-profesori itd. Što bi moja jedna poznanica rekla, bave se stvarima, kojima se bave nevladine organizacije. Tačno tako! Meni se sve čini da je pakt između stranaka odavno sklopljen, niko ne dira goruća pitanja, neka se sve uruši, propadne”, napisala je Lizde-Kurt.

Zatim je Lizde-Kurt napisala kako je do smjene njenog supruga.

“Dakle oboren je izvještaj, neka je. Nije dobro radio! Ali taj isti izvještaj je prošao sve instance i označen kao “usvojen” i trebalo je na Skupštini da to bude samo ozvaničeno. I ide poziv, otvorena linija Sabina Čudić-Damir Marjanović, traži se ruka da obori izvještaj. I nađoše tu neku ruku.

Nije se radilo dobro, sve je to uredu. Ima li neko obrazloženje, šta to nije bilo dobro-šutnja , muk, ignorancija. Izgleda da se Sabini dopala pomisao da joj muž bude isto neka pozicija, pa se sjetila da bi moglo to biti-to. Direktor SARTR-a. Jupi! Ali nema BiH državljanstvo!”, napisala je Lizde-Kurt.

Na kraju je Lizde-Kurt napisala da “Ukaj ima ambicioznu ženu, a da Maja Salkić, trenutna v.d. direktorica SARTR-a ima porodične prijatelje i da, kako tvrdi Lizde-Kurt, u šta upru prstom, to će i dobiti”.

Prihvati notifikacije