BiH

FUP uhapsio mladića koji je prijetio da će počiniti masakr u Bihaću

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su mladića Ajdina Zulića iz Bihaća zbog prijetnji da će počiniti masakr u Ekonomskoj školi u Bihaću.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

“Dana, 04.05.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, slobode lišili jednu osobu, inicijala A.Z. (2005.) iz Bihaća zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. i „Terorizam“ iz člana 201. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Lice će nakon kriminalističke obrade biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona odgovor je za portal Avaza iz Federalne uprave policije na naš upit.

Pročitajte još

Podsjetimo, mladić iz Bihaća, Ajdin Zulić prijetio je da će učiniti sličan krvav pir kakav se desio u Srbiji te da će ubiti učenike i uposlenike u Ekonomskoj školi.

Stravičan slučaj potresao je region kada je jučer četrnaestogodišnji mladić Kosta Kecmanović počinio masakr na Vračaru u Beogradu, nakon čega je uslijedio niz osuda kako javnih ličnosti, tako i građana. Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se i objave onih koji hvale ovaj monstruozan čin dječaka.

“Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror”, napisao je Zulić.

S obzirom da je njegova majka uposlenica Uprave policije USK, ovaj slučaj je preuzeo FUP.