Politika

Forto reagirao na istup Arnauta: On nikada nije ni bio kandidat za ministra

Povodom gostovanja Damira Arnauta, federalnog zastupnika Naše stranke u programu N1, u kojem je istaknuo da je bila razmatrana mogućnost da bude predložen za kandidata za ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine oglasio se Edin Forto, predsjednik Naše stranke.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Arnaut nikada nije bio kandidat Naše stranke za Vijeće ministara, pa se shodno tome Predsjedništvo Naše stranke nikada nije izjašnjavalo o ambicijama Arnauta. Jedino o čemu se Predsjedništvo Naše stranke izjašnjavalo je pozicija u Ministarstvu prometa i komunikacija u Vijeću ministara.

Naša stranka je nebrojeno puta dokazala da su naši članovi sposobni i spremni staviti ličnu sujetu i lične interese po strani kada donosimo izuzetno važne, nerijetko teške, strateške odluke. Žao mi je kada, u rijetkim situacijama, to nije tako. Ne podržavam samostalno pregovaranje o funkcijama bez znanja i odluka organa stranke. Period pred nama je težak, zahtjeva odgovornost i izdizanje iznad ličnog. Fokusirajmo se na bitno”, poručio je Forto.

Podsjetimo, Arnaut je gostujući na N1, pojasnio kako je tekao proces izbora kandidata. Poznato je da je mjesto na kraju pripalo Elmedinu Konakoviću, lideru Naroda i pravde, no Arnaut se dodatno osvrnuo i na stavove stranačkih kolega o tome kako bi poziciju obnašao on. Kaže – ne zna za stav Predraga Kojovića, dok je Sabina Ćudić “preko sale” dobacila opasku.

Prihvati notifikacije