BiH

Fondacija "Armanov zagrljaj" nagradila najbolje studente Univerziteta "Džemal Bijedić"

Dodjela nagrada od strane Fondacije "Armanov zagrljaj" za pet najboljih studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar (UNMO) upriličena je u srijedu u Mostaru.

FOTO: UNMO
FOTO: UNMO

Studenti koji su ostvarili najbolje rezultate u prethodnoj akademskoj godini nagrađeni su sa po 200 maraka, a oni su Merima Elezović (Građevinski fakultet), Lejla Eminović (Dizajn interijera), Nejla Graho (Nastavnički fakultet), Omer Ćosić (Ekonomski fakultet) i Amina Rizvić (Fakultet humanističkih nauka), saopšteno je iz Univerziteta.

Rektorica UNMO-a Alena Huseinbegović zahvalila je Fondaciji “Armanov zagrljaj” za dodijeljene nagrade najboljim studentima Univerziteta, te se prisjetila proživljene boli zbog tragične nesreće u kojoj je pet osoba izgubilo život, među kojima je bio i Arman.

“Naš Arman bio je posebno dijete, izuzetno talentirano, druželjubivo i dobronamjerno. Sretna sam jer sam ga poznavala, zauvijek će ostati u našim srcima”, kazala je Huseinbegović.

Osim rektorice, dodjeli nagrada prisustvovali su osnivači Fondacije Sanjin i Adisa Hadžiomerović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku suradnju Rijad Novaković, prorektor za znanost i znanstveno-istraživački rad Emir Nezirić, predsjednik Unije studenata Kenan Begović, te nagrađeni studenti.

Prihvati notifikacije