Politika

Efendić odgovorio Mijatoviću: "To što je nametnut odlukom OHR-a za dopremijera Federacije BiH ne znači da građani ne vide o kome se radi"

Predsjednik SBiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić reagovao je brzo putem svog Facebook profila.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ministar poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović gostujući večeras na Face televiziji najavio je da će načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i predsjednik Stranke za BiH biti “pometen” na lokalnim izborima. Stigao mu je i odgovor.

“Efendić neka bude načelnik Novog Grada do lokalnih izbora kada ćemo ga pomesti iz Novog Grada. To će biti prioritet, idemo sada jako. Dosta je više Efendića i sličnih. Drži mi lekcije čovjek koji je osuđen za ubistvo iz nehata. Kune se u BiH, a govori: “Šta će nam Mijatović iz RS-a”, rekao je Mijatović.

Mijatović je naveo kako je ovo jedan od prioriteta jer je Efendić bio, kako kaže, nekorektan prema “Trojci”.

Predsjednik SBiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić reagovao je brzo putem svog Facebook profila.

“Vojin Mijatović je prije nekoliko godina svome tada stranačkom kolegi Hakiji Mehonjiću rekao da će doći u Srebrenicu da ga zakolje. Na svom zadnjem gostovanju kod Senada prije večerašnjeg govorio je kako se “pune šanžeri” i ide žestok odgovor. Večeras ponovo nešto prijeti. U isto vrijeme ovaj dopredsjednik HDZ-ove i “Trojkine” Vlade Federacije BiH stalno poziva javnost u Federaciji BiH da Dodiku ništa ne odgovara, da ga ignoriše, jer ga navodno svaki odgovor na njegove prijetnje o podjeli države “hrani”.

Dok tako eutanizira osjetila javnosti Federacije BiH prema Dodikovim nasrtajima, u isto vrijeme beskrupulozno nasrće na Efendića i sve one koji vide da je on agent Srbije i srbijanske politike u Bosni i Hercegovini. Uzalud će mu biti i jedno i drugo. To što je nametnut odlukom OHR-a za dopremijera Fedeacije BiH ne znači da građani Federacije ne znaju i ne vide o kome se radi. Imaju oni odavno i ime za takve…”, naveo je Efendić.

Vojin Mijatović je prije nekoliko godina svome tada stranačkom kolegi Hakiji Mehonjiću rekao da će doći u Srebrenicu da…

Posted by Semir Efendić on Saturday, May 20, 2023

Prihvati notifikacije