Politika

Edin Ramić: SDA će predvoditi bunt naroda

Valu prijetnji ‘dešavanjem naroda’ koji je pokrenuo Bakir Izetbegović, priključio se i Edin Ramić.

FOTO: AA
FOTO: AA

Ramić, koji je potpredsjednik SDA, dao je intervju za BHRT u kojem je najavio da će bunt naroda predvoditi upravo SDA, prenosi Raport.

“U narodu se već osjeti reakcija i nezadovoljstvo zbog ambicija Osmorke da formira vlast bez izbornih pobjednika”, tvrdi Edin Ramić.

A, hoće li se bunt desiti, zavisi od toga šta će uraditi Osmorka. Ramić, u stilu svog šefa, plaši narod tobožnjom izdajom koji bi mogla počiniti nova vlast. A upravo on će biti na čelu kolone koja će državu braniti.

“Zavisi od toga šta će se dešavati. Ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa države Bosne i Hercegovine, logično je da će SDA predvoditi taj bunt naroda”, kaže Ramić.

A šta je to izdaja odnosno šta je interes države, valjda bi trebala odrediti SDA.

Cijela priča o ‘reakciji naroda’ krenula je nakon što su u SDA postali svjesni da će završiti u opoziciji.

Paralelno s očitom pripremom građanskih nemira, SDA radi na pokušajima da se vrati na vlast.

“Mi razgovaramo sa većinom stranaka koje imaju zastupnike u Parlamentarnoj skupštini, kako na nivou Bosne i Hercegovine, tako i u Federaciji. Čekamo rasplet određenih događaja kako bismo izašli s ponudom o formiranju skupštinskih većina”, ističe Ramić.

Po njemu, najmanje su tri razloga zbog koji SDA ne bi trebala biti u opoziciji.

“Zbog toga što ima izborni rezultat, zbog toga što su joj građani dali najveću podršku i zbog toga što na nivou Federacije ne možete formirati vlast bez SDA”.