Politika

Đonlagić upozorava: "Bila bi ovo krupna greška Osmorke. Najvažnija funkcija i srce finansijskog sistema države"

Ne stišavaju se reakcije nakon što je Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, potvrdio da je Zoran Telegtija kandidat te stranke za mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nakon svega oglasio se i član Predsjedništva Demokratske fronte i državni parlamentarac Dženan Đongalić, poručivši kako bi to bila velika greška vladajuće koalicije.

“Bila bi ovo krupna greška “Osmorke”. Najvažnija funkcija u državi. Jača od ministarske pozicije u Vijeću ministara. To je “srce” finansijskog sistema države. Sedam godina pod palicom HDZ-a, u kojima se ogroman novac kreiran na području FBiH “prelilo” u entitetski budžet Republike Srpske”, poručio je Đonlagić.

Podsjetimo, vladajuća koalicija na nivou Bosne i Hercegovine je pred novim izazovom – kome će pripasti mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO).

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvjeren je da će pripasti njegovoj stranci, dok u SDP-u najavljuju ultimatum prema koalicionim partnerima da oni dobiju mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje.

“Indirektni porezi će pripasti našoj strani i mi ćemo imenovati nekoga, još nismo donijeli odluku. Zoran Tegeltija je jedan od najozbiljnijih ljudi iz te sfere i nastručniji”, kazao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Prihvati notifikacije