Politika

Dunović naružio vlast: Narušavanje suvereniteta zemlje sasvim joj je prihvatljiva tema (VIDEO)

Poslanik Demokratske fronte (DF) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Dunović izjavio je danas da je nova vlast pokazala da joj je narušavanje suvereniteta zemlje sasvim prihvatljiva tema.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Dunović se referirao na Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH, koji je predložio zajedno s poslanicima Zlatanom Begićem i Vlatkom Glavašom i kojim se predviđa kažnjavanje narušavanja suvereniteta Bosne i Hercegovine, budući da Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma PSBiH nije utvrdila njegovu usklađenost sa Ustavom BiH.

Smatra da se time poručuje da svako ko se pobuni protiv narušavanja suvreniteta BiH ustvari ne radi u skladu s Ustavom.

Dunović je podsjetio na to da je parlamentarna većina delegirala članove Ustavnopravne komisije, što znači da su predstavnici trojke Komisiju isporučili onima koji će u svakoj prilici raditi protiv interesa BiH.

Istakao je da to predstavnike trojke čini saučesnicima jer su i oni vlast, a opozicija nema većinu u pomenutoj komisiji.

Dunović je potcrtao da je suverenitet definisan u preambuli Ustava BiH, te da Ustavnopravna komisija nije dala nikakvo obrazloženje zašto, po njima, kažnjavanje narušavanja suvereniteta nije u skladu s Ustavom.